S cílem usnadnit vám lépe si vychutnat naši kávu, využíváme cookies. Procházením e-shopu s tím souhlasíte.

Úvod » 100% ARABICA » Guatemala Huehuetenango 250g


        

Guatemala Huehuetenango 250g

čerstvá káva arabica

skladem

 

Číslo produktu: 057
cena: bez DPH: 120,87 Kč (4,64 EUR)
cena: s DPH (15 %):
139,00 Kč (5,34 EUR)

do košíku:
  ks  

 

Huehuetenango

Země: Guatemala

Farma / zpracovatelský závod: Huehuetenango

Zpracování: Plně promyté / washed

Odrůda: Caturra/Catuai/Bourbon

Sklizeň: 2017

Nadm. výška: 1400 - 2000m

Cupping score: 85

 

Vůně - komplexní, ostrá a sladká, ovoce, čokoláda .

Chuť - sušené broskve, mandle, čokoláda.


Káva pěstována v oblasti Huehuetenango Highland se odlišuje od typického guatemalského chuťového profilu. Hueguetenango Highland je jedna ze tří vulkanických oblastí v Guatemale, které je uznávána asociací Anacafé. Hory Cuchumatanes, které definují topografii Huehuetenango, mají vápencovou půdu s relativně vysokým pH. Coffea arabica může růst v široké řadě kyselých půd od kyselých (pH4) až po neutrální (pH7). To je částečně vysvětleno rozpustností dusíku, jedné z nejdůležitějších makronutrientů kávy, která je nejlépe rozpustná v půdách s pH od 4 do 8. Kyselost půdy určuje rozpustnost živin. Musí zůstat dostatečně dlouho rozpustné, aby mohly cestovat až ke kořenům rostlin. To zároveň ovlivňuje rozklad minerální horniny na prvky, které rostliny mohou využívat.
Káva rostoucí v Huehuetenango je pěstována v nejvyšší nadmořské výšce v zemi. Káva zde může růst až v nadmořské výšce 2000 metrů bez poškození mrazem, a to díky teplým větrům, které přichází z mexických plání. Kávová sklizeň probíhá od ledna do dubna. Pěstované odrůdy v této oblasti jsou Caturra, Catuai a Bourbon.


Huehuetenango regionální výběr
Tato regionální směs byla vyprodukována různými drobnými zemědělci v oblasti Huehuetenango v severní Guatemale.  Místní producenti obvykle vlastní několik hektarů pro pěstování kávy a zpracovávají kávu pomocí mokré metody na vlastní půdě. Káva je sušena na malých postelích. Zpracovatelské závody jsou v tomto regionu velmi neobvyklé. Po zpracování kávy se producenti snaží najít nejlepší prodejní cenu za své zrna. Náš partner původu Unex má přijímací stanici a svoji laboratoř kvality v Huehuetenangu. Dělají maximum pro to, aby se dostali k producentům a nabídli jim lepší ceny než zprostředkovatelé, kteří cestují po celé zemi a nakupují kávu za nízké ceny.
Spoléháme se na tým společnosti Unex, který vybere nejlepší kávu z regionu pro nás. Získávají vzorky od mnoha výrobců v celém regionu a vyhodnocují jejich kvalitu. V závislosti na této kvalitě se dohodnou na ceně s výrobcem. V závislosti na profilu a nabídnutém objemu může káva přejít do kategorie mikrolot, regionální výběr Huehuetenango nebo speciální regionální výběr Sierra Morena.
Tato regionální směs Huehuetenango je jemná, se sladkými ovocnými tóny a mírnou kyselostí. Snadno pomůže doplnit směs, nebo vás přesvědčí jako jednodruhové espresso vyváženou sladkostí a kulatým tělem.

SHB (strictly hard beans). Za SHB zrna jsou považována zrna špičkové kvality, která jsou pěstována v nadmořské výšce okolo 1500 metrů nad mořem.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.